Mlekoma - sery, twarogi, masło - najwyższa jakość, świeży, pyszny smak.

Produkty

Mascarpone 2 kg Ser śmietankowy typu włoskiego

Mascarpone 2 kg

ZOBACZ

Mozzarella blok ok 10 kg ser niedojrzewający półtłusty

ser mozzarella w bloku 10 kg

Mozzarella, ser niedojrzewający o charakterystycznej ciągliwosci po podgrzaniu.

ZOBACZ

Mozzarella Ser Mozzarella w kostkach - worek 2,5 kg

ser mozzarella w kostkach

Mozzarella ser podpuszczkowy, parzony, niedojrzewający - w kostkach, worek 2,5 kg.

ZOBACZ

Mozzarella Ser Mozzarella w bloku ok. 2,5 kg

ser mozzarella w bloku

Mozzarella Ser podpuszczkowy, parzony, niedojrzewający.

ZOBACZ

Ser Maasdamer w plastrach 1 kg

ser maasdamer mlekoma w plastrach 1 kg

Maasdamer to pełnotłusty, półtwardy ser dojrzewający podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego. Receptura powstała w Holandii na początku lat 90 XX wieku jako alternatywa dla szwajcarskiego sera typ

ZOBACZ

Ser Havarti w plastrach 1 kg

ser havarti mlekoma w plastrach 1 kg

Havarti to pełnotłusty ser dojrzewający podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego.

ZOBACZ

Ser Edamski w plastrach 1 kg

ser edamski mlekoma w plastrach 1 kg

Edamski to tłusty dojrzewający ser podpuszczkowy. Wyrabiany jest z mleka krowiego na bazie receptury z Holandii.

ZOBACZ

Ser Gouda w plastrach 1 kg

ser gouda mlekoma w plastrach 1 kg

Gouda to półtwardy pełnotłusty ser dojrzewający podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego. Receptura pochodzi z okolic holenderskiego miasta Gouda.

ZOBACZ

Ser twarogowy półtłusty Wiadro 10kg

Ser twarogowy półtłusty w wiadrze 10 kg

Ser twarogowy półtłusty 10 kg

ZOBACZ

Ser twarogowy chudy 10 kg

Ser twarogowy chudy w wiadrze 10 kg

Ser twarogowy chudy 10 kg - brak logistyki i opisu

ZOBACZ

Ser Gouda wióry ok. 2 ,5 kg

Ser Gouda w wiórach

Gouda to półtwardy pełnotłusty ser dojrzewający podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego. Receptura pochodzi z okolic holenderskiego miasta Gouda.

ZOBACZ

Ser Maasdamer blok ok. 3 kg

Ser Maasdamer w bloku 3kg

Maasdamer to pełnotłusty, półtwardy ser dojrzewający podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego. Receptura powstała w Holandii na początku lat 90 XX wieku jako alternatywa dla szwajcarskiego sera...

ZOBACZ

Ser Havarti blok ok. 3 kg

Ser havarti w bloku 3kg

Havarti to pełnotłusty ser dojrzewający podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego na bazie receptury z Danii. Ma pikantny smak, maślany zapach oraz dużą ilość nieregularnych, małych oczek.

ZOBACZ

Ser Gouda blok ok. 3 kg

Ser Gouda w bloku 3kg

Gouda to półtwardy pełnotłusty ser dojrzewający podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego. Receptura pochodzi z okolic holenderskiego miasta Gouda. Dojrzewa ok. 6 tygodni.

ZOBACZ

Ser Edamski blok ok. 3 kg

Ser Edamski w bloku 3 kg

Edamski to półtwardy tłusty ser dojrzewający podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego, o delikatnym, słodkawym, łagodnym smaku.

ZOBACZ
Facebook
Krowa - mlekoma
x

Nie byłoby sera gdyby nie krowy!

zobacz Strzałka
x

Nie byłoby sera gdyby nie krowy!

Wszyscy znamy te miłe, spokojne zwierzęta. Cierpliwie przeżuwają świeżą trawę od świtu do zmierzchu, spoglądają czarnymi oczami spod długich rzęs i żuuuują… a wieczorem oddają pyszne mleko. Trudno się dziwić, że ludzie darzą je prawdziwą sympatią. Najbardziej malowniczym przejawem tej sympatii jest Parada Krów (Cow Parade). Jest to plenerowa wystawa sztuki współczesnej organizowana w miastach na całym świecie. Model krowy przygotował w 1998 Pascal Knapp i przedstawia on krowę mleczną rasy Brown Swiss w jej rzeczywistej wielkości. Waga rzeźby to około 60 kg. Są one malowane i dowolnie modyfikowane przez miejscowych artystów, a także przez dzieci. Po zakończeniu wystaw część krów pozostaje u sponsorów, ale większość jest licytowana na aukcjach, zaś dochód zostaje przekazany miejscowym organizacjom charytatywnym. Na pytanie dlaczego akurat krowy, organizatorzy odpowiadają, że te zwierzęta są ogólnie lubiane, a nikt nie spodziewa się ich spotkać w środku wielkiego miasta.

Pierwsza Parada Krów odbyła się w 1998 roku w Zurychu i od tamtej pory zawitała do ponad dwudziestu miast. W czerwcu 2005 kolorowe krowy zawitały do Warszawy. 60 rzeźb na trzy miesiące stanęło w centrum miasta. Jedna z krów o wdzięcznej nazwie Dorożka, namalowana przez dzieci z Domu Kultury „Dorożkarnia” zdobi do dziś budynek firmy Mlekoma.

krówka mlekoma