
Składniki:
- 2 opakowania sera twarogowego Emilki Mlekoma
- 3/4 szklanki cukru
- 1 cukier z prawdziwą wanilią
- 3 łyżeczki żelatyny
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 puszka ananasów
- 1 galaretka brzoskwiniowa
- 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
Przygotowanie
Owoce odsączyć z zalewy, galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, dodać zalewę z brzoskwiń. Wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 5-6 łyżkach ciepłej wody. Twaróg zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać wystudzoną żelatynę. Tortownicę wyłożyć folią. Na dnie rozłożyć biszkopty. Ananasy i część brzoskwiń pokroić w kostkę i dodać do masy serowej. Wylać na biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia. Pozostałe brzoskwinie pokroić w plasterki i udekorować sernik. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch i zostawić w lodówce najlepiej na kilka godzin.
O przepisie:
- Czas przygotowania:
- Czas przyrządzania:
- Czas na wszystko: