
Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 150 g cukru pudru
- 1 jajko
- ½ paczki budyniu waniliowego
- 500 g sera twarogowego Emilki
- 75 g rodzynek
- Łyżeczka skórki pomarańczowej
Przygotowanie
Rodzynki zalewamy ciepłą wodą na około godzinę przed pieczeniem, odsączamy. Ser twarogowy Emilki miksujemy z żółtkiem, budyniem i cukrem. Do masy dodajemy rodzynki i skórkę pomarańczową. Ciasto nakłuwamy widelcem, dzielimy na równe kwadraty. Na środek każdego nakładamy łyżkę masy i sklejamy przeciwległe rogi. Ciasteczka smarujemy rozmąconym z odrobiną wody białkiem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 ˚C.
O przepisie:
- Czas przygotowania:
- Czas przyrządzania:
- Czas na wszystko: