Mlekoma - sery, twarogi, masło - najwyższa jakość, świeży, pyszny smak.

Przepisy

Ciastka cynamonowe z irlandzkim masłem Greeners

Ciastka cynamonowe
Produkt:

Ciastka cynamonowe

Inne Przepisy z:

Masło GreenersZOBACZ

Greeners masło produkowane ze śmietany najwyższej jakości, przy zachowaniu tradycyjnej irlandzkiej receptury. To prawdziwe, pełnowartościowe masło, powstałe z myślą o wymagających smako

Sos holenderski z masłem irlandzkim Greeners

Sos holenderski
Produkt:

Sos holenderski

Inne Przepisy z:

Masło GreenersZOBACZ

Greeners masło produkowane ze śmietany najwyższej jakości, przy zachowaniu tradycyjnej irlandzkiej receptury. To prawdziwe, pełnowartościowe masło, powstałe z myślą o wymagających smako

Zupa krem ze szparagów i mascarpone

Zupa krem ze szparagów i mascarpone
Produkt:

Zupa krem ze szparagów i mascarpone

Inne Przepisy z:

MascarponeZOBACZ

Mascarpone to ser typu włoskiego, gęsty, o kremowej konsystencji, delikatnym śmietankowym smaku. Niezastąpiony w każdej kuchni!

Muffinki czekoladowe w czapeczkach z Mascarpone

Muffinki czekoladowe w czapeczkach z Mascarpone
Produkt:

Muffinki czekoladowe w czapeczkach z Mascarpone

Inne Przepisy z:

MascarponeZOBACZ

Mascarpone to ser typu włoskiego, gęsty, o kremowej konsystencji, delikatnym śmietankowym smaku. Niezastąpiony w każdej kuchni!

Torcik mascarpone z jeżynami

Torcik mascarpone z jeżynami
Produkt:

Torcik mascarpone z jeżynami

Inne Przepisy z:

MascarponeZOBACZ

Mascarpone to ser typu włoskiego, gęsty, o kremowej konsystencji, delikatnym śmietankowym smaku. Niezastąpiony w każdej kuchni!

Makaron z pieczarkami i mascarpone

Makaron z pieczarkami i mascarpone
Produkt:

Makaron z pieczarkami i mascarpone

Inne Przepisy z:

MascarponeZOBACZ

Mascarpone to ser typu włoskiego, gęsty, o kremowej konsystencji, delikatnym śmietankowym smaku. Niezastąpiony w każdej kuchni!

Bezy z kremem kawowym na bazie Mascarpone

Bezy z kremem kawowym na bazie Mascarpone
Produkt:

Bezy z kremem kawowym na bazie Mascarpone

Inne Przepisy z:

MascarponeZOBACZ

Mascarpone to ser typu włoskiego, gęsty, o kremowej konsystencji, delikatnym śmietankowym smaku. Niezastąpiony w każdej kuchni!

Tiramisu z sera Mascarpone Mlekoma

Tiramisu
Produkt:

Tiramisu

Inne Przepisy z:

MascarponeZOBACZ

Mascarpone to ser typu włoskiego, gęsty, o kremowej konsystencji, delikatnym śmietankowym smaku. Niezastąpiony w każdej kuchni!

Domowa nutella z masłem Greeners

Domowa nutella z masłem Greeners
Produkt:

Domowa nutella z masłem Greeners

Inne Przepisy z:

Masło GreenersZOBACZ

Greeners masło produkowane ze śmietany najwyższej jakości, przy zachowaniu tradycyjnej irlandzkiej receptury. To prawdziwe, pełnowartościowe masło, powstałe z myślą o wymagających smako

Najpyszniejsza sałatka wybuchowa

Najpyszniejsza sałatka wybuchowa
Produkt:

Najpyszniejsza sałatka wybuchowa

Inne Przepisy z:

Bergader Edelpilz porcja 100 gZOBACZ

Bergader Edelpilz to szlachetny ser pleśniowy z przerostami niebieskiej pleśni, wytwarzany z najwyższej jakości alpejskiego mleka wg receptury niezmiennej od 1927 roku.

Facebook
Krowa - mlekoma
x

Nie byłoby sera gdyby nie krowy!

zobacz Strzałka
x

Nie byłoby sera gdyby nie krowy!

Wszyscy znamy te miłe, spokojne zwierzęta. Cierpliwie przeżuwają świeżą trawę od świtu do zmierzchu, spoglądają czarnymi oczami spod długich rzęs i żuuuują… a wieczorem oddają pyszne mleko. Trudno się dziwić, że ludzie darzą je prawdziwą sympatią. Najbardziej malowniczym przejawem tej sympatii jest Parada Krów (Cow Parade). Jest to plenerowa wystawa sztuki współczesnej organizowana w miastach na całym świecie. Model krowy przygotował w 1998 Pascal Knapp i przedstawia on krowę mleczną rasy Brown Swiss w jej rzeczywistej wielkości. Waga rzeźby to około 60 kg. Są one malowane i dowolnie modyfikowane przez miejscowych artystów, a także przez dzieci. Po zakończeniu wystaw część krów pozostaje u sponsorów, ale większość jest licytowana na aukcjach, zaś dochód zostaje przekazany miejscowym organizacjom charytatywnym. Na pytanie dlaczego akurat krowy, organizatorzy odpowiadają, że te zwierzęta są ogólnie lubiane, a nikt nie spodziewa się ich spotkać w środku wielkiego miasta.

Pierwsza Parada Krów odbyła się w 1998 roku w Zurychu i od tamtej pory zawitała do ponad dwudziestu miast. W czerwcu 2005 kolorowe krowy zawitały do Warszawy. 60 rzeźb na trzy miesiące stanęło w centrum miasta. Jedna z krów o wdzięcznej nazwie Dorożka, namalowana przez dzieci z Domu Kultury „Dorożkarnia” zdobi do dziś budynek firmy Mlekoma.

krówka mlekoma