Edamski


Składniki:
- 2 placki tortilli pszennej
- Opakowanie sera Edamski Mlekoma 150 g w plastrach
- 2 duże plastry szynki
- Świeża rukola
- Oliwa z oliwek
- Ogórek zielony świeży
- Papryka czerwona
Przygotowanie
Na całej powierzchni placka tortilli rozkładamy plastry sera Edamskiego Mlekoma. Kolejna warstwa to liście świeżej rukoli skropione oliwą z oliwek. Teraz kolej na plaster szynki. Na wierzch kładziemy słupek z zielonego ogórka i obok czerwoną paprykę. Całość zwijamy i opiekamy na patelni ze wszystkich stron, krótko, tak aby rozpuścił się ser. Kroimy na grube plastry, w które wbijamy wykałaczki. Można podać z ulubionym dipem, np. z sosem czosnkowym (czosnek, jogurt, majonez), lub hamburgerowym (musztarda, keczup, majonez).
O przepisie:
- Czas przygotowania:
- Czas przyrządzania:
- Czas na wszystko: