Mascarpone


Składniki:
- 500 g makaronu
- 20 średniej wielkości pieczarek
- 1/3 kostki masła Greeners Mlekoma
- 2 ząbki czosnku
- 250 g sera Mascarpone Mlekoma
- posiekana natka pietruszki
- świeżo mielony pieprz
- 4 łyżki śmietany
- sól
Przygotowanie
Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Czosnek rozgnieć lub drobno posiekaj. Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozpuść masło i dodaj pieczarki. Lekko posól. Smaż aż się zrumienią i staną się miękkie. Pod koniec smażenia dodaj czosnek. Następnie dodaj ser Mascarpone, wymieszaj i trzymaj na małym ogniu, mieszając, aż ser się rozpuści. Dodaj śmietanę i natkę z pietruszki, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj w dużym naczyniu z gorącym makaronem i niezwłocznie podawaj.
O przepisie:
- Czas przygotowania:
- Czas przyrządzania:
- Czas na wszystko: