Bergader Edelpilz porcja 100 g


Składniki:
- Świeża rukola
- Świeża roszpunka
- Świeże liście szpinaku bez ogonków
- Mango lub inne owoce (winogrona, gruszki, świeże figi)
- Granat
- 100 g sera Bergader Edelpilz
- Pestki słonecznika lub orzechy włoskie
- Łyżka miodu
- Łyżka octu balsamicznego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Inne przepisy:
Przygotowanie
Liście myjemy, osuszamy i mieszamy w dużej misce. Obieramy i kroimy w grubą kostkę mango, figi lub inne ulubione owoce. Wsypujemy ziarenka granatowca. Ser pleśniowy Bergader Edelpilz kroimy również w grubą kostkę. Mieszamy miód, ocet i oliwę, polewamy sałatkę i mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy orzechy. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni i gorącymi posypujemy sałatkę. Smacznego.
O przepisie:
- Czas przygotowania:
- Czas przyrządzania:
- Czas na wszystko: