
Składniki:
- 1 kg chudego sera twarogowego Emilki 0%
- 180 g cukru brzozowego (można zastąpić cukrem trzcinowym lub stewią)
- opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
- 5 jaj
Przygotowanie
Wszystkie składniki: ser, cukier, jajka i budyń krótko zmiksuj – tylko do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 20 cm wysmaruj olejem. Masę serową wylej na blachę.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 15 minutach zmniejsz temperaturę do 120 stopni i piecz jeszcze 90 minut. Po wystudzeniu sernik wstaw do lodówki na kilka godzin. Dowolnie dekoruj owocami.
1 porcja - 100 g zawiera średnio:
Wartość energetyczna 90 kcal
Białko w 1 porcji 12 g
Węglowodany w 1 porcji 5 g
Tłuszcz w 1 porcji 2 g
O przepisie:
- Czas przygotowania:
- Czas przyrządzania:
- Czas na wszystko: