Havarti


Składniki:
- 4 jajka
- 5 dkg masła Greeners
- 3 czubate łyżki mąki
- szklanka mleka
- 15 dkg startego sera Havarti Mlekoma
- sól i pieprz do smaku
Inne przepisy:
Przygotowanie
Roztopić w rondelku masło, dodać mąkę, mieszać aż się połączy, powoli dolewać mleko. Wsypać starty ser Havarti, gotować jeszcze 5 min. na małym ogniu i dodać roztrzepane żółtka. Ubić białka. Dodawać stopniowo do masy serowej. Naszykować 6 kokilek wysmarowanych masłem, wlać do nich masę serową i piec 30 minut w rozgrzanym do 220 stopni C piekarniku. Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika.
Przepis przesłany przez Joannę.
O przepisie:
- Czas przygotowania:
- Czas przyrządzania:
- Czas na wszystko: