Mascarpone


Składniki:
- 3/4 szklanki mocnej, świeżo zaparzonej kawy espresso
- 1/4 szklanki likieru Amaretto
- 1 paczka podłużnych biszkoptów
- 6 żółtek
- 1/4 szklanki cukru
- 500 g sera Mascarpone Mlekoma
- 2 łyżki prawdziwego kakao
Przygotowanie
Kawę wystudź i wymieszaj z likierem. Biszkopty zamocz w kawie i ułóż w szklanym naczyniu pierwszą warstwę. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą jasną masę. Dodawaj mascarpone i miksuj. Wyłóż połowę masy na biszkopty i posyp kakao. ułóż kolejną warstwę z namoczonych w kawie biszkoptów. Wyłóż pozostała część masy serowej. Posyp kakao i wstaw do lodówki najlepiej na cała noc.
O przepisie:
- Czas przygotowania:
- Czas przyrządzania:
- Czas na wszystko: